Flera vandrare döda i USA:s nationalparker

TT-AP

Publicerad 08.46

Två vandrare dog i nationalparken Canyonlands i Utah på fredagen. Dödsfallen tros ha orsakats av värmen. Arkivbild.

Tre vandrare dog i helgen i nationalparker i Utah i västra USA. Dödsfallen misstänks ha orsakats av värmen. En 52-årig man och hans 23-åriga dotter skickade ett sms till räddningstjänsten på fredagen och bad om hjälp. De ska ha gått vilse och fått slut på vatten när de gick längs en ansträngande vandringsled i närmare 40 graders värme i nationalparken Canyonlands, Utah. Räddningshelikoptrar började leta efter vandrarna tidigt på fredagskvällen, men när de hittades hade de redan avlidit.

På söndagen hittades en annan vandrare i Utah, en 30-årig kvinna, död. Även detta utreds som ett värmerelaterat dödsfall.

Vandrare fortsätter att ge sig ut i nationalparkerna i Utah och andra delstater i sydvästra USA under årets varmaste månader, trots varningar från myndigheter.

Tre vandrare dog i förra månaden i nationalparken Grand Canyon i Arizona, där sommartemperaturerna kan närma sig 50 grader. Tidigare i juli avled en motorcyklist av värmen i nationalparken Death Valley i östra Kalifornien, där temperaturen översteg 52 grader nio dagar i rad i början av juli, vilket är rekord.