Aftonbladet

Dagens namn: Silvia, Sylvia

Man anhållen för mordförsök i Södertälje

TT

Uppdaterad 07.31 | Publicerad 07.11

Polis på plats vid Fornhöjden i Södertälje efter larm om skottlossning vid 21-tiden på onsdagskvällen. En skadad person fördes med ambulans till sjukhus.

En man har gripits misstänkt för mordförsök för skjutningen i Södertälje under onsdagskvällen, uppger polisens presstalesperson Ola Österling.

– I den omfattande insatsen under natten har vi gripit en person, säger han.

Åklagare har även beslutat att anhålla mannen, skriver polisen på sin sajt.

Inom loppet av några timmar på onsdagskvällen inträffade tre misstänkta skjutningar i Stockholms län. En i Bagarmossen, en i Järfälla och en i Södertälje.

Den första skjutningen inträffade på perrongen vid Bagarmossens tunnelbanestation i södra Stockholm, mitt i rusningstid vid 18-tiden. Ingen person skadades, men en man greps senare under kvällen misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.

En timme senare inträffade en misstänkt skottlossning mot en villa i Järfälla, norr om Stockholm. Flera personer ska ha befunnit sig i huset, men ingen person kom till skada. Vid midnatt meddelade polisen att de gripit två tonåringar, varav en pojke under 18 år, misstänkta för händelsen i Järfälla.

I Södertälje larmades polisen till en lokal i Fornhöjdens centrum strax efter klockan 21. En man påträffades skottskadad och fördes till sjukhus. Mannen har vårdats på sjukhus under natten, men skadeläget är oklart, enligt polisen.

Polisen kan inte säga om det finns något samband mellan de tre misstänkta skjutningarna.

– Vi har en enormt stor kriminalpolisverksamhet som har arbetat hela natten med att samla in underrättelser. I vissa fall finns det samband och i vissa fall inte. Mer än så kan jag inte säga eftersom det är ett känsligt läge, säger Ola Österling.