Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Harry, Harriet

Uppgifter: Trump skickade covidtest till Putin

Publicerad 2024-10-08 20.12

Vladimir Putin hälsar på Donald Trump i Paris 2018. Arkivbild.

Under coronapandemin ska Donald Trump ha skickat covidtest till Vladimir Putin i Ryssland. Det skriver den legendariske Washington Post journalisten Bob Woodward i den ännu outkomna boken ”War”.

Enligt Washington Post, som fått ta del av Woodwards manus, tog Putin tacksamt emot covidtesten då han var livrädd att insjukna i covid-19. Han ska även ha uppmanat Trump att inte berätta för någon att han skickat medicinsk utrustning till Ryssland. Trump ska även ha ringt Putin vid minst sju tillfällen från sin semesterbostad i Florida efter att han lämnat presidentposten.

Bob Woodward sammanfattar Trumps gärning som ”värre än Richard Nixons” och skriver att ”Trump är den mest impulsiva och obetänksamma presidenten i amerikansk historia. Han demonstrerar samma brist på karaktär som presidentkandidat”.

Bob Woodward är mest känd för att tillsammans med kollegan Carl Bernstein ha gjort det journalistiska arbete som ledde fram till Watergate-skandalen och i förlängningen president Richard Nixons avgång.

Enligt Donald Trumps talesperson Steven Cheung saknar alla uppgifter i boken helt grund. Han menar att Woodward är hämndlysten eftersom Trump vägrade ställa upp på en intervju och säger även att boken ”hör hemma på reahyllorna i en billighetsbokhandel eller kommer bättre till användning som toalettpapper”.

Boken ”War” utkommer den 15 oktober.