Kim Jong-Un tillbaka igen

Uppdaterad 2014-10-14 | Publicerad 2014-10-13

Nu ska Kim Jong-Un ha visat sig offentligt igen – stödd på en svart käpp.

Nordkoreas ledare har innan dess inte setts till sedan 3 september.

Det är den statliga nordkoreanska nyhetsbyrån  som i ett nyhetsinslag uppger att Kim Jong-Un har visat sig offentligt för första gången på över en månad, enligt sydkoreanska Yonhap.

Den 3 september syntes han på en konsert med sin hustru.

Men nu ska han alltså vara tillbaka i offentligheten, Kim Jong-Un ska ha genomfört en visning av ett nybyggt bostadskomplex, uppger Sky News.

”Efter att ha sett över exteriören vid bostadshusen och de allmänna byggnaderna som dekorerats med flerfärgat kakel uttryckte Kim att han var mycket nöjd, att de såg mycket vackra ut” uppger Nordkoreas nyhetsbyrå KCNA.

Kim Jong-Un ska på bilder i tidningen Rodong Sinmun stödja sig på en svart käpp och se avslappnad och glad ut under besöket där han är omgiven av sin stab, skriver Reuters.

Hans frånvaro har lett till spekulationer kring diktatorns hälsa. Enligt officiella uppgifter så uppges ”lida av obehag”. Han ska även ha gått upp mycket i vikt. Och en rad åkommor har tidigare pekats ut som orsaker till att han har hållit sig undan, skriver AP.

Bland annat har det rapporterats att det beror på diabetes, en hjärnblödning, hjärtbesvär, mental ohälsa och en uppseendeväckande brittisk rapport om att Kim Jong-Un drabbats av ost-beroende.

I nyhetsrapporten om hans återkomst i offentlighetens ljus ges inga förklaringar till hans frånvaro.