Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bartolomeus

Jakt på gärningsman efter dödligt tyskt knivdåd

Mattias Mächs/TT

Lars Larsson/TT

Uppdaterad 02.23 | Publicerad 2024-08-23 23.10

Minst tre människor har dödats och ytterligare flera personer är svårt skadade efter en knivattack mot besökare vid en stadsfestival i tyska Solingen.

Jakten på det som tros vara en ensam gärningsman pågår.

I ett inlägg i sociala medier skriver Solingens överborgmästare Tim Kurzbach att ”i kväll är vi alla i Solingen i chock”.

”Vi ville fira vår stad men nu måste vi sörja döda och skadade” skriver Kurzbach.

Nyhetsbyråer skriver, med hänvisning till en taleskvinna för polisen i Düsseldorf, 25 kilometer väster om Solingen, att tre personer är döda och fyra svårt skadade.

En gärningsman

Attacken skedde strax före klockan 22 på fredagskvällen och en ensam, misstänkt gärningsman uppges ha setts springa från platsen efter attacken. Dådet beskrivs som urskiljningslöst där förövaren attackerade festivalbesökare som råkade komma i hans väg.

En intensiv jakt pågår och ett stort område har spärrats av. Några timmar efter midnatt fanns ännu inga uppgifter om någon gripen.

Festivalen avbröts och besökarna på festivalen, ett arrangemang för att fira Solingens 650-årsjubilem, ombads att lämna området för firandet i centrala staden. Solingen ligger några mil norr om Köln och ungefär lika långt öster om Düsseldorf i västra Tyskland och har omkring160 000 invånare.

Dådet uppges ha skett på torget Fronhof i stadskärnan.

Föll ihop

Ett ögonvittne berättar för lokaltidningen Solinger Tageblatt att han stod nära scenen där ett band spelade och plötsligt såg att sångerskans ansiktsuttryck förändrades och att det var något som inte stämde. Han såg då att en man fallit ihop bara någon meter ifrån honom och trodde först att det rörde sig om en berusad person. Men så såg han ytterligare två personer på marken och blodfläckar.

ANNONS