Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Harry, Harriet

Så laddar partiledarna inför debatten

Publicerad 2015-06-10

Klockan 9.00 i dag inleds vårens sista partiledardebatt i riksdagen.

Så laddar de inför debatten – partiledare för partiledare.

Åsa Romson (MP)

Laddar upp genom att läsa på om aktuella frågor. Hon läser också, och inspireras av, de brev som barn skickat till henne som klimat- och miljöminister, hälsar hennes pressekreterare.

Stefan Löfven (S)

Förbereder sig med en rejäl frukost med morgontidningarna, fil, mackor och kaffe kl 05.00 på morgonen, hälsar hans stab.

Jonas Sjöstedt (V)

– Jag är klar med läsandet. Nu är det musiklyssnandet som återstår. Jag har hittat en bra amerikansk radiokanal som spelar mycket americana och folkmusik, så det blir det för hela slanten.

Anna Kinberg Batra (M)

– Jag har jag varit ute och sprungit, det är skönt att motionera innan och efter stora debatter. Men jag läser också på och går igenom de nya moderata förslag vi fått fram hittills i år.

Jan Björklund (FP)

– Jag har möten, läser på och hinner förhoppningsvis med en snabb glass i solen.

Annie Lööf (C)

– Jag brukar läsa på aktuell fakta och siffror dagarna innan, gå ut och springa kvällen innan för att rensa tankarna och sen försöka formtoppa med en god natts sömn.

Jakob Forssmed (KD)

– Inför debatten i Agenda tittade jag på de 25 roligaste klippen ur tv-serien ”Seinfeld” för att koppla av. Jag såg också att Jonas Sjöstedt brukade lyssna på country, det försöker jag också göra. Det är en av få gemensamma nämnare mellan oss.

Jimmie Åkesson (SD)

– Han förbereder sitt anförande och funderar på vad som är lämpligt att lyfta fram. Det andra, som är roligast, är att fundera på hur de andra partierna kommer attackera oss och förbereda sig utefter det, säger pressekreteraren Henrik Vinge.