Trump: Låt inte ondskan vinna

TT

Publicerad 2024-07-14 13.47

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump skottskadades under ett kampanjmöte i delstaten Pennsylvania på lördagen.

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump tackar i ett inlägg på sin sociala medier-plattform Truth Social för allt stöd han fått efter mordförsöket.

”Det är viktigare än någonsin att vi står enade och visar vår sanna karaktär som amerikaner, fortsätter att vara starka och inte låter ondskan vinna”, skriver Trump och låter hälsa att han ser fram emot att tala på Republikanernas konvent i Wisconsin i veckan.

”Jag älskar verkligen vårt land, och jag älskar er alla”, skriver han.

I ett senare inlägg skriver Trump att han redan under söndagen tänker bege sig till Milwaukee för republikanernas partikonvent.

”Jag kan inte tillåta att en 'skytt' eller potentiell mördare, tvingar fram ändringar i schemat”, skriver han.

I ett brev publicerat på Donald Trumps hustru Melania Trumps konto på X skriver hon att skytten var ”ett monster som såg min make som en icke-mänsklig politisk maskin, som försökte tysta Donalds passion, hans skratt, genialitet, kärlek till musik och inspiration”.

Även hon tackar säkerhetstjänsten för dess arbete och uppmanar USA att förenas i kärlek.

I ett internt pm, skickat till Trumps kampanjstab, uppges han ”må bra”. Medarbetarna uppmanas att inte bege sig till kampanjkontoren i Washington och Florida, då dessa först måste gås igenom av polis.

Under lördagskvällen lokal tid höll Trump ett kampanjmöte inför det stundande presidentvalet i USA när en man öppnade eld. Trump eskorterades blodig ned från talarstolen av livvakter.