Victoriadagen hotas av spöregn – kungen kan klä sig i sopsäck

Publicerad 2015-07-14

SOLLIDEN Kommer kungen att ha sopsäck på sig igen? Trots prognoser om uppehåll öser regnet ner på Victoriadagen. Kronprinsessan kommer dock att bli firad som vanligt med hyllningar från allmänheten och artister.

Kungen drog på sig en sopsäck när regnet öste ned på Victoriadagen 2011.

Varenda hotell i Borgholm och på Öland är fullbokade. Intresset för att fira kronprinsessan Victorias 38:e födelsedag är stort. Men väderprognoserna sviker. Trots utlovat uppehåll hällregnar det. Det är inte första gången det regnar på Victoriadagen. Flera gånger har kungen visat på stor improvisationsförmåga när han täckt sig med en sopsäck för att skydda sig mot regnet. Förra året hade Chris O'Neill och prinsessan Madeleine ponchos på sig för att hålla sig torra.

Blev gratulerad med jordgubbstårta

Men trots ovädret kommer programmet att fortlöpa som vanligt. Nu på morgonen har kronprinsessan blivit gratulerad med jordgubbstårta av familjen. Vid 14-tiden är det dags för ett inofficiellt firande i slottsparken vid Solliden. Då kommer allmänheten att ge födelsedagsbarnet blommor och presenter. Prinsessan Estelle har tidigare år sprungit omkring fritt och charmat publiken. Det är inte känt om Madeleines barn, prinsessan Leonore och prins Nicolas, kommer att fira sin moster.

Ska ge armband till Victoria

Från småländska Torsås kommer Lovisa Erlandsson, 8. Hon har gjort egna armband av färgglada gummiband hon ska ge till födelsedagsbarnet.

– En till kronprinsessan och en till hennes dotter, säger Lovisa Erlandsson och visar stolt upp armbanden.

Hon ska också räcka över en bukett blommor och är på Solliden tillsammans med mamma Anna Erlandsson, 38, och mormor Karin Pettersson, 72.

– Jag har varit här på Solliden många gånger förut, men aldrig den här dagen, säger Karin Pettersson.

– Det blir en festlig upplevelse att minnas.

Vid halv tolv börjar det bli uppehåll.

– Det kunde ha varit bättre väder, säger Anna Erlandsson.

– Men också sämre, det regnade mycket mer när vi åkte hit, flikar mormor in.

Chris O'Neill kommer

Senare under kvällen firas kronprinsessan från scen på Borgholms IP. Carola, Ola Salo, Kristin Amparo, Medina, Mariette, Sven-Bertil Taube och John Lundvik kommer att uppträda. Det har bekräftats från Victoriadagens grundare och arrangör Kay Wiestål, som nyligen fyllde 75, att Chris O’Neill ska delta i festligheterna och visst dök han upp. Även nygifta Sofia och Carl Philip ska enligt uppgift vara med, trots att de spenderat helgen i Falkenberg och i Båstad på västkusten. Under måndagen har de setts på smyginvigningen på Gothia Cup i Göteborg.