Förskolechef mördade barn med yoghurt

Publicerad 2013-05-02

Förskolechefen mördade två små flickor med förgiftad yoghurt.

Motivet uppges vara att flickorna gick på en rivaliserande förskola i den kinesiska byn, uppger AP.

Enligt statsägda China Radio International (CRI) ska den kvinnliga förskolechefen, som konkurrerade om byns barn med en annan förskola, ha erkänt för polisen att hon injicerat råttgift i yoghurtförpackningen. Hon ska sedan ha bett en man placera yoghurten bredvid oanvända anteckningsböcker längs vägen till de båda flickornas förskola i Lianghi Town i Hebei-provinsen i Norra Kina.

Flickornas mormor hittade yoghurten och anteckningsböckerna på morgonen den 24 april, tog med fynden hem och lät barnen dela på yoghurten. De små barnen, vars ålder inte uppges, hittades sedan i kramper med skum runt munnarna. Den ena flickan dog redan på vägen till sjukhuset och den andra dog senare samma dag.

Råttgift

Polisens förundersökning bekräftar att yoghurten var uppblandad med råttgift. Enligt lokal polis ska det vara oklart hur förgiftningen var tänkt att bringa skam över den rivaliserande förskolan. Polisen ska ha häktat två misstänkta och undersöker fortfarande fallet, uppger CRI.

Enligt AP tas många barn på landsbygden om hand av sina mor- och farföräldrar eftersom deras föräldrar kan ha tagit sig till städer för att jobba.

ANNONS