Här stormar de sexsekten

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-17

LONDON. Med dragna vapen stormade polisen sekten i Texas.

Över 400 barn som misstänks ha utsatts för sexuella övergrepp har blivit tvångsomhändertagna.

Här är sektmedlemmarnas egna bilder från razzian.

Mammorna grät när de mötte pressen för första gången sedan deras församling splittrats upp och barnen tagits ifrån dem.

– Polisen sa bara ”barnen är våra”. Vi fick inte ens ställa en fråga, säger trebarnsmamman Marie, 32, i Daily Mail.

Hon är en av de 139 kvinnor som nu får välja att återvända till ranchen i Eldorado, Texas, utan sina barn. Endast barn under fem år får följa med. Och där väntar männen.

Bildades 1890

Alla är medlemmar av Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter Day Saints, FLDS. Det är ett hemlighetsfullt, sektliknande trossamfund som bildades 1890 och förespråkar arrangerade äktenskap och månggifte.

Polisen stormade deras näste, Yearning for Zion-ranchen, den 3 april med skyddsvästar, dragna vapen och bandvagnar. De möttes av kvinnor som gick ner på knä. De bar långa klänningar och hade flätat hår.

– Deras reaktion blev att sjunga och be, säger FLDS talesperson Rod Parker, som släppt sektens egna bilder till Associated Press.

Rättegång i dag

Polisen slog till efter ett larmsamtal från en 16-årig församlingsmedlem, som berättade att hon blivit misshandlad av sin 50-årige make. Flickan är gravid och har redan en åtta månader gammal bebis.

Totalt har 416 barn tagits om hand av sociala myndigheter och i dag börjar den omfattande rättegången för att utreda deras öde.

För församlingsmedlemmarna har mötet med verkligheten utanför deras ranch blivit en kulturkrock. När barnen fick kritor att leka med visste de inte ens hur de skulle användas. Och de blev illamående eftersom magen inte klarade av maten som serverades.

– De är som utomjordingar – eller vi är utomjordingar för dem. Det är som att prata med folk från 1870, säger volontären Helen Pfluger.