Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Nils

Japansk motorcykel strandade i Kanada

Publicerad 2012-05-02

Våg av fynd strömmar in efter tsunamin

Först fick en japansk tonårspojke tillbaka sin fotboll.

Nu har en japansk Harley Davidson flutit i land i Kanada

De långväga fynden från tsunamin i Japan förra året fortsätter strömma in.

När jättevågen drog in över en 11 mil lång sträcka i de norra delarna av Japan den 11 mars förra året tog den inte med sig bara tusentals människor ut i havet. Med följde också tonvis med prylar.

Hittades på en öde strand

Istället för att sjunka till havets botten har många prylar flutit omkring på havet och med vindarna förts österut.

Senaste fyndet är en motorcykel som hittades av en man som var ute och promenerade på en öde strand på Graham Island i den kanadensiska provinsen British Columbia.

Ägaren ska spåras

Motorcykeln fanns inuti en vit lastbil. Registeringsskylten avslöjade att den kom från Japan, närmare bestämt från Myagi-distriktet som var ett av de värst drabbade av tsunamin.

Japanska myndigheter ska nu försöka spåra ägaren av den funna Harley Davidson. Om denne är i livet får han dock bereda sig på att det dryga året till havs lett till rejäla rostangrepp på hans eller hennes dyrgrip.

Fotboll hittades

För en tid sedan fick en tonåring tillbaka en fotboll som han haft som prydnad i sin vägg i pojkrummet. Bollen betydde mycket för honom eftersom den signerats av klasskamraterna och läraren i hans gamla skola.

Förmodligen är detta bara början på en våg av fynd. Många bilar, cyklar och andra föremål har bildat gigantiska öar av bråte som långsamt flyter fram över Stilla Havet och beräknas nå USA:s västkust 2013 eller 2014.