Tre dog i skottdrama i Las Vegas

Publicerad 2013-02-22

Vittnet: ”Det här var som taget ur en film, som "Die Hard" eller nåt”

Rapparen Kenneth Cherry Jr sköts ihjäl mitt i Las Vegas – då krockade bilen han körde med en taxi.

Ytterligare två personer dog i den våldsamma branden.

– Det var som taget ur en film, som "Die Hard" eller nåt, säger vittnet Mark Thompson till Sky News.

En eller flera personer i en suv sköt ihjäl föraren i en Maserati på Las Vegas Strip. På grund av det körde lyxbilen in i en taxi – som började brinna.

"Som en film"

Taxichauffören och en passagerare dödades, uppger polisen. Följden blev en masskrock mitt i Las Vegas hotell- och kasinodistrikt på torsdagen.

Fyra andra bilar kolliderade och minst fyra personer skadades.

– Sådant här händer inte där vi kommer ifrån, inte på den här skalan. Vi har knivskärningar och gängvåld, men det här var som taget ur en film, som "Die Hard" eller nåt, säger Mark Thompson från Manchester i England som befinner sig i Las Vegas till Sky News.

Ingen gripen

Vid korsningen där skottlossningen inträffade ligger flera av stadens stora mest kända hotell, som Bellagio och Ceasars Palace.

Mannen som sköts ihjäl var enligt medier en rappare vid namn Kenneth Cherry Jr.

Polisens teori är att skottlossningen hade samband med ett bråk inne på ett av hotellen, men något motiv var inte klarlagt.

Sheriffen i Clark County, Douglas Gillespie, sa att polisen inte hade några spår efter gärningsmännen, och allmänheten varnades för att de var beväpnade och farliga. Jakten på förövarna bedrevs i flera delstater.