Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Rolf, Raoul

Tonåring greps efter detonation i Norrköping

TT

Uppdaterad 04.43 | Publicerad 00.00

En detonation skedde under måndagskvällen i Norrköping. Arkivbild.

En tonåring har gripits efter en detonation vid ett flerbostadshus i Norrköping. Han misstänks för allmänfarlig ödeläggelse.

Inga personskador har rapporterats men detonationen, som skedde på måndagskvällen, orsakade skador på fönster och fasad.

– Hade den detonerat inomhus hade det sett helt annorlunda ut. Det var lyckligtvis mindre skador än vi befarade nu. Det kan ge stor påverkan beroende på var den exploderar, med tryckvåg bland annat, säger Erik Creutz, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Polisen misstänker att det som detonerade kastades mot huset. Nationella bombskyddet bedömde att de boende kunde stanna kvar i huset.

Enligt uppgifter till Norrköpings tidning greps en tonåring pojke över 15 år vid ettiden i området där smällen inträffade. Han misstänks nu för allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

– Vi har hållit en mängd förhör och kartlägger nu övervakningskameror och kollar om det finns en hotbild mot någon i huset. Vi har säkrat vissa spår, säger Erik Creutz.