Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Rolf, Raoul

Barnvakten Nicole Virzi riskerar dödsstraff – lilla Leon dog

Publicerad 00.52

Nicole Virzi 30, riskerar att dömas till döden.

Lilla Leon blev sex veckor gammal.

Nu är hans barnvakt misstänkt för att ha mördat honom.

Nicole Virzi, 30, riskerar att dömas till döden.

Leon var inte vid medvetande när han togs till sjukhus från familjens hem i Pittsburgh, Pennsylvania, sent på kvällen den 15 juni. Dagen efter förklarades han död.

Barnvakten Nicole Virzi var den som ringde 911. Hon sa att pojken hade slagit i huvudet efter att ha ramlat ur en så kallad babysitter.

Men polisen tvivlade tidigt på hennes utsaga. Redan i den första rapporten slog utredarna fast att fallet som högst kan ha varit 45 centimeter, skriver Independent.

Även rättsläkarna var skeptiska. De konstaterade att pojken dog av så kraftigt trauma mot huvudet att det inte kan ha uppkommit naturligt eller genom en olyckshändelse.

”Skadorna överensstämmer med att ha orsakats av barnmisshandel”, skrev de i sitt utlåtande enligt den lokala tv-stationen WTAE.

Leon blev sex veckor gammal.

Misstänkt för mord

Nicole Virzi, 30, har nu åtalats för mord och flera andra brott. Hon har tidigare studerat psykologi på doktorandnivå vid ett universitet i San Diego och beskrivs av flera medier som som en betrodd vän till familjen.

Virzi satt barnvakt åt Leon medan hans föräldrar tog hans tvillingbror Ari till sjukhus den ödesdigra kvällen i juni. Ari hade rivmärken i ansiktet, blåmärken på magen och svullnader och skråmor i underlivet, enligt Independent. Läkarna slog larm till polisen att skadorna var onaturliga och misstänkte att han hade blivit misshandlad.

Nu är Nicole Virzi misstänkt även för övergreppen mot Ari.

Nicole Virzi nekar till brott.

Nekar till brott

För några dagar sedan framträdde hon under en förberedande förhandling inför den kommande rättegången. Leons och Aris föräldrar var på plats tillsammans med dussintals vänner till familjen. Den misstänkta barnvakten mötte inte deras blickar när hon leddes in i rättsalen i handbojor, skriver CBS News.

Nicole Virzi har hela tiden nekat till brott.

– Min klient är förkrossad, sa hennes advokat David Shrager tidigare i sommar enligt New York Post.

– Om det är något hon skulle vilja framföra skulle det bara den absolut fruktansvärda smärta hon känner för familjen. Det är hjärtskärande. Det här var hennes nära vänner.

Enligt rättsdokument som lokala medier hänvisar till planerar åklagarna att yrka på dödsstraff om 30-åringen döms som skyldig.

Pennsylvanias demoratiske guvernör Josh Shapiro har dock tidigare meddelat att han inte tänker godkänna några avrättningar så länge han sitter på sin post.

Föräldrarna och tvillingarna Leon och Ari.