Slängde miljonvinst – ville leta i sopberg

Publicerad 2015-10-20

I en gul plastpåse i det fem ton stora sopberget ska den ligga – miljonlotten som en kvinna av misstag ska ha slängt. När hon upptäckte misstaget åkte hon ut till avfallsanläggningen för att leta.

- Hon var här och vi visade henne sopberget. Det är givetvis tragiskt om hon har slängt en vinst, säger Magnus Ivansson, chef för Moskogens avfallsanläggning.

Att vinna miljonen är en dröm för många. För en kvinna i Kalmar förvandlades drömmen snabbt till en mara. När hon insåg att hon förmodligen hade skrapat fram en högvinst kom smällen – trisslotten hade redan åkt med ut i soporna.

Avfallsteknikerna på Moskogens avfallsanläggning utanför Kalmar fick i slutet av förra veckan besök av en kvinna som var alldeles förkrossad. Hon förklarade att hade skrapat fram en miljonvinst på triss – och sedan av misstag slängt den i soporna. Kvinnan ville leta efter just sin soppåse i det enorma sopberget.

”Välkommen att leta”

– Det är som att leta efter en nål i en höstack. Kanske till och med värre, säger Magnus Ivansson, chef för avfallsanläggningen.

Hans medarbetare på anläggningen visade kvinnan vart hennes soppåse hade hamnat – i ett fem ton stort sopberg med avfall från hela Kalmar.

– Vi sa till henne att hon var välkommen att leta. Men det är så klart väldigt svårt. Det är enormt mycket sopor, säger Magnus Ivansson.

När Aftonbladet är på plats på anläggningen under tisdagen syns inte kvinnan till. Enligt teknikerna ska hon ha åkt hem kort efter hon sett det stora sopberget.

Utan lott inga pengar

Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska spel, beklagar att kvinnan eventuellt har gått miste om en stor vinst. Hon är välkommen att höra av sig till deras kundtjänst. Men det verkar det som om vinsten har gått upp i rök. Utan lott – inga pengar.

– Vi har haft fall där lotter åkt med i byxfickan in i tvätten. Då kan man starta en utredning för att få fram om det var en vinst. Men har man ingen lott alls blir det mycket tufft. Lotten är en värdehandling, säger Pierre Jonsson.