Hann bara vara gifta i 11 dagar

Publicerad 2011-08-18

Slets i stycken av haj - framför sin nyblivna fru

Här säger Ian och Gemma Redmond ja till varandra.

Men lyckan tog slut under smekmånaden elva dagar senare.

Då bruden såg sin nyblivne make slitas i stycken av en mördarhaj.

Det var en tjurhaj som attackerade Ian Redmond.

Gemma Redmond, 27, såg från stranden hur hennes nyblivne make Ian, 30, dödades av hajen i turistparadiset Seychellerna. Ögonvittnen berättar för Daily Mail hur hans arm var avsliten, ett stort köttstycke bortslitet från ena benet och skelettet blottat. Hans liv gick inte att rädda.

Skulle flytta in i stuga

Gemma och Ian hade bara varit gifta i elva dagar. Efter bröllopsresan till paradisön Praslin i Seychellerna skulle de flytta in i stugan som de ägnat två år åt att renovera tillsammans.

— Jag, våra familjer och vänner är förkrossade och chockade över det som hänt. Förlusten av Ian har skapat ett stort tomrum i våra hjärtan som aldrig kommer kunna fyllas igen, säger Gemma i ett uttalande.

Men hajattacken hade kanske kunnat förhindras.

För snart tre veckor sedan dödades franske turisten, Nicolas Virolle, 37, i en hajattack utanför samma strand. Ändå hade inga varningar utfärdats. Nyanlända turister informerades aldrig om faran.

Stränder har stängts

— Seychellernas myndigheter vägrade först att erkänna att Nicolas dödats av en haj. De hävdade att det bara var en dykolycka eller att han träffats av en propeller, säger hans far Alain Virolle till Daily Mail.

Föst nu har stränderna längs Praslin stängts av.

Den här typen av hajattacker är mycket sällsynta och myndigheterna i öriket är övertygade om att det rör sig om samma haj i båda dödsfallen.

— Vi har begärt in hjälp från hajexperter från Sydafrika. Något liknande har aldrig hänt här på Seychellerna förut, säger turistchefen Alain St Ange.

ANNONS