Man misshandlades svårt i Malmö

Publicerad 2013-09-26

Bara ett stenkast från där ett gäng försökte kasta ner en småbarnspappa från en bro

En man i 25-årsåldern har misshandlats svårt av flera personer i Kroksbäck i Malmö.

Mannen hittades bara ett stenkast från där en småbarnspappa gruppmisshandlades för ett par veckor sedan.

Polisen fick larmet klockan 16:23 i dag. Det var mannen själv som ringde efter hjälp.

– Han var vaken och talbar när han fördes till sjukhus. Han ska ha blivit sparkad, säger Mia Sandgren, informatör på Skånepolisen.

Enligt polisen har mannen sparkats av två eller flera personer. Enligt uppgifter till Aftonbladet har han sparkats i ansiktet.

Oklart var det skett

Polisen säger att de inte vet exakt var misshandeln har skett. När mannen ringde efter hjälp var han i Kroksbäck, bara ett stenkast från där ett gäng försökte kasta ner en småbarnspappa från en bro för ett par veckor sedan. Mia Sandgren kan ännu inte svara på om det finns någon koppling mellan fallen.

– Jag har inga uppgifter som tyder på att det skulle vara ett hatbrott i nuläget, säger Mia Sandgren.

Hon fortsätter:

– Jag vet inte mycket alls om det här ännu. Där är ingen misstänkt gripen, vi kommer höra målsäganden och förhoppningsvis prata med eventuella vittnen

"Ambulanspersonalen hade bråttom"

En frilansfotograf beskriver för Aftonbladet vad han har sett på platsen:

– Jag står utanför ambulansen och han mår inte särskilt bra och beklagade sig. Man hör att han har ont. Och efter en stund så öppnas bildörren på sidan och ambulansmannen säger till polisen att vi måste åka, vi måste åka och de ger sig därifrån ganska hastigt, säger fotografen.

Mannen är nu på Skånes universitetssjukhus. Det är fortfarande oklart hur allvarligt skadad mannen är men enligt sjukhuset är skadorna inte livshotande.

Texten uppdateras.