Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Ny mätning: Harris störst i vågmästarstaterna

TT

Publicerad 2024-08-10

Demokraternas Kamala Harris leder över huvudmotståndaren Donald Trump i tre avgörande vågmästarstater enligt en ny opinionsundersökning. Arkivbild.

Demokraternas presidentkandidat tillika USA:s vice president Kamala Harris har ledningen i tre avgörande så kallade vågmästarstater. Det visar en ny opinionsundersökning från New York Times och Siena College.

I Michigan, Pennsylvania och Wisconsin leder Harris med fyra procentenheter. Hennes huvudmotståndare, republikanernas presidentkandidat och den tidigare presidenten Donald Trump, har stöd av 46 procent av väljarna mot Harris 50.

Vågmästarstaterna spelar en viktig roll eftersom de i regel står och väger mellan republikansk och demokratisk majoritet, och därmed kan avgöra valet.

Den nya undersökningen är en av de första omfattande som genomförts sedan president Joe Biden meddelade att han hoppar av sin återvalskampanj tidigare i somras.

Dessförinnan var läget mellan Trump och Biden tämligen jämnt i landsomfattande opinionsmätningar, med en liten ledning för Trump i flera av de delstater som kan komma att avgöra valet.