Första utlåtandet om Trumps skottskada

TT-AP-AFP

Uppdaterad 03.10 | Publicerad 02.28

Trump bar ett mindre förband under lördagens kampanjmöte i Michigan än det han bar under Republikanernas konvent i veckan.

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump fick en två centimeter bred skottskada i ytterörat efter förra veckans attentat, enligt tidigare Vita huset-läkaren och politikern Ronny Jackson.

”Kulan var mindre än en kvarts tum från att gå in i hans huvud och träffade toppen av hans högra öra”, säger Jackson i ett utlåtande som publicerats av Trumps kampanjstab.

Kulan rev upp ett två centimeter brett sår ned till ytterörats brosk, enligt Jackson. Inga stygn behövdes, däremot ett förband mot blödningen.

”Det var en initialt betydande blödning, följt av markant svullnad av hela övre örat”, säger läkaren och tillägger att svullnaden lagt sig och att såret har börjat läka ordentligt.

Ronny Jackson, som var Trumps läkare i Vita huset och i dag republikansk ledamot i representanthuset, uppger att han undersökte expresidenten i New Jersey sent på lördagen lokal tid efter att Trump återvänt från Pennsylvania. Trump fick till en början vård av medicinsk personal på ett sjukhus i Butler där skjutningen ägde rum.

”Sammanfattningsvis mår förre president Trump bra, och han återhämtar sig som förväntat från skottskadan som han fick i lördags eftermiddag”, säger Jackson.