Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Amanda, Rasmus

Obama rappade med Eminem på valmöte

Publicerad 2024-10-23 01.08

Rapparen Eminem tillsammans med tidigare presidenten Barack Obama på Demokraternas valmöte i Detroit, Michigan.

USA:s tidigare president Barack Obama varnade på ett kampanjmöte för en ”galnare” Donald Trump – och rappade tillsammans med artisten Eminem.

Rapparen Eminem klev in på den politiska arenan på tisdagen, när han höll ett kort tal på ett kampanjmöte för Demokraternas Kamala Harris i sin hemstad Detroit.

– Jag tycker att det är viktigt att använda sin röst. Så jag uppmuntrar alla att gå ut och rösta, sade Eminem, en mångårig kritiker av den tidigare presidenten, tillika Republikanernas presidentkandidat, Donald Trump.

Han presenterade sedan USA:s tidigare president Barack Obama, som klev upp på scenen till tonerna av Eminems låt ”Lose yourself”. Obama sade skämtsamt att hans handflator var svettiga – en referens till låten – och rappade sedan själv några rader.

Demokraterna hoppas att det stjärnspäckade framträdandet, som sker bara några dagar innan förtidsröstningen drar i gång i Michigan, ska öka entusiasmen bland väljare.

Obama befann sig tidigare under tisdagen i vågmästarstaten Wisconsin, där han deltog i ett annat kampanjmöte. Han sade då att Trump är ”galnare” nu än han var 2016.

– Vi vet att det här valet kommer att bli jämnt. Det kommer att bli jämnt här i Wisconsin, det kommer att bli jämnt över hela landet, sade Obama.