Holgers kropp låg vid matta på botten

Publicerad 2013-09-27

Holger Algdals kropp upptäcktes på havsbotten utanför Strömstad.

Vid paketet hittades även en matta:

– Den fanns med på botten, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson.

I början av september hittade en dykare ett paket på 14 meters djup i havet vid Saltö utanför Strömstad. I det låg delar av en styckad kropp.

Paketet var väl inslaget och nersänkt så att det inte skulle upptäckas.

Nu visar det sig att även en matta fanns vid paketet, enligt Göteborgs-Posten.

– Kroppen var inte inrullad i mattan, men den fanns med på botten, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson till tidningen.

Var fri i fyra månader

Kriminalkommissarien vill inte kommentera hur mattan låg i anslutning till paketet eller om polisen vet var mattan kommer ifrån.

– Den hittades i alla fall samtidigt, säger Thord Haraldsson till Aftonbladet.

I förra veckan gick polisen ut med att kroppen tillhörde Holger Algdal, 64. Han hade varit försvunnen sedan i juni och hann bara vara ute i friheten i fyra månader.

Holger Algdal släpptes ur fängelse i mars efter att ha avtjänat två tredjedelar av sitt fängelsestraff. 2007 dömdes han för mord efter att han skjutit ihjäl sin fru, som velat skiljas.

Hundar markerade

Det finns ännu ingen misstänkt för mordet på honom.

Den korta tid som 64-åringen var i frihet hade han ett begränsat umgänge och höll sig mest hemma – i samma villa som han delat med sin fru.

Ledtrådarna fortsätter dock att ramla in och mattan har viss betydelse.

– Den är intressant för mordutredningen, givetvis. Vi har en teori men det är inget som vi går ut med i nuläget, säger Haraldsson till Aftonbladet.

I går skrev Aftonbladet om att hundar markerat på flera platser vid Holger Algdals bostad. Även det anses vara ett framsteg.

– Vi har både fynd och iakttagelser.

Polisen har inte heller velat kommentera vad hundarna reagerat på annat än att det kommer från en människa, enligt Göteborgs-Posten.

Ännu fattas delar av 64-åringens kropp.