Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jon, Jonna

Dejtingmordet - dag för dag

Publicerad 2013-11-21

Måndag 2 september:

En man luras till Järva krog i Solna där 25-åringen, 26-åringen och tonåringarna väntar. Offret misshandlas och knivhotas. Gänget tvingar honom sedan att lämna ifrån sig runt 1 000 kronor.

Onsdag 4 september:

Flickorna har återigen förmått en man att komma till Järva krog. Där väntar de tillsammans med 25- och 26-åringen. Sedan misshandlas och dödshotas offret innan han tvingas lämna ifrån sig sina tillhörigheter. Ligan kommer över mannens Visakort samt koden till det och tar senare ut 300 kronor från en bankomat. Offret blir också rånad på busskort och sin mobiltelefon.

Torsdag 5 september:

Vid 19.30-tiden skickar 32-åringen ett sms till sin kompis tillika arbetsgivare och frågar han får komma förbi hans bostad. 32-åringen lånar 5 000 kronor som han skulle betala tillbaka dagen därpå och tillsammans åker de till Hägersten för att äta middag. 32-åringen kör en bil han lånat av en kompis och kompisen tar sin egen. Efter middagen åker de åt varsitt håll.

Klockan 21.41 ringer 32-åringen en annan kompis och berättar att han ska träffa två tjejer. De bestämmer att kompisen ska ringa upp om en halvtimme, utifall 32-åringen skulle vilja ursäkta sig från träffen med tjejerna. När kompisen ringer som uppgjort svarar inte 32-åringen.

Klockan 22 har 32-åringen stämt träff med två tjejer som han fått kontakt med via en dejtingsajt, vid Järva krog. Han ringer en av dem klockan 21.56, men när de ses väntar inte bara de två tonårstjejerna på honom. Också 25-åringen och 26-åringen är där. Därefter misshandlar männen honom grovt och hugger honom med kniv. När 32-åringen ligger på marken tar 18-åringen runt 5 000 kronor ur hans ficka. 29-åringen är också på platsen, enligt åklagaren med vetskap om att rånet ska ske. Han främjar brottet, enligt åtalet.

32-åringen lämnas i ett skogsparti med ett 15-tal stickskador på kroppen. Han dör av omfattande blödningar och skador efter våldet.

Fredag 6 september:

Ingen av 32-åringens kompisar har hört ifrån honom på hela dagen. De blir oroliga och anmäler honom försvunnen hos polisen. Eftersom det inte är ovanligt att människor försvinner gör polisen för tillfället inget annat än att ta upp anmälan.

I polisförhör har de misstänkta berättat att 25-åringen gick tillbaka till skogspartiet för att leta efter en keps han tappat dagen innan. Han upptäcker då att 32-åringen ligger död på platsen och berättar senare det för de andra.

Lördag 7 september:

32-åringen skulle under morgonen ha skjutsat sin pappa till Arlanda, något han aldrig skulle missa enligt kompisarna. De börjar bli oroliga för att något hemskt hänt och ger sig ut för att leta efter honom under förmiddagen. Via en dejtingsajt som 32-åringen använde kan de se att 32-åringen varit vid Järva krog under torsdagskvällen.

På en parkering i närheten av Järva Krog hittar de vid 17-tiden den bil 32-åringen lånat.

Söndag 8 september:

Flera av 32-åringens kompisar åker tillbaka till området vid Järva krog för att leta efter honom. De har tidigare under dagen varit hemma hos 32-åringen för att "leta spår". De ringde återigen polisen, som nu beslutar sig för att agera.

Klockan 20.55: Polisen ringer en av 32-åringens kompisar och berättar att man pejlat 32-åringens mobiltelefon till ett område omkring 700 meter från platsen där bilen hittades.

Klockan 22.35: Polisen börjar söka i området kring Järva krog. En hund får upp ett spår och 32-åringen hittas död och blodig i ett skogsparti.

Tisdag 10 september:

Anhållandet av tonårstjejerna, 25-åringen och 26-åringen verkställs.

Fredag 13 september:

25- och 26-åringen häktas. Flickorna släpps på fri fot.

Tisdag 17 september:

29-åringen anhålls.

Torsdag 21 november:

Åklagaren väcker åtal. 16-åringen åtalas för två fall av grovt rån, rån, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen och 18-åringen för två fall av grovt rån, rån, tre fall av ringa narkotikabrott och stöld. 25- och 26-åringen åtalas båda för mord, grovt rån och rån. 29-åringen åtalas för medhjälp till grovt rån.

ANNONS