Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Simon, Simone

Kelis släpper kokbok: ”Mitt liv genom mat”

Publicerad 2015-07-16

Nu gör ”Milkshake”-stjärnan matkarriär

Vad sägs om milkshake, jerk ribs eller biscuits and gravy?

Nu släpper popstjärnan Kelis, 36 egna kokboken ”Mitt liv på en tallrik”.

Boken lanseras i USA i december.

Den amerikanska sångerskan Kelis Rogers slog igenom 1999 med hiten ”Caught Out There” och föjde sedan upp med starkt matrelaterat material som ”Friday fish fry”, ”Breakfast” och ”Biscuits and gravy”.

Nu tar stjärnan, som från början är utbildad kock, matlagningskarriären ett steg längre. I september lanserar hon kokboken ”Mitt liv på en tallrik”, skriver Kulturnyheterna.

”Mitt liv genom mat”

– Det är min första kokbok, och som titeln avslöjar så är det en avspegling av mitt liv genom mat. Den innehåller mina egna receptversioner av det jag ätit under min uppväxt, och saker jag har snappat upp som har inspirerat mig, säger Kelis i ett uttalande.

Sedan ett år tillbaka sköter stjärnan kastrullerna i amerikanska The Cooking Channels matlagningsserie ”Saucy & sweet”. På sitt officiella Instagramkonto ”Sausage and Boots” publicerar hon regelbundet bilder på sina middagsskapelser.