Riven kyckling och kokossallad
Riven kyckling och kokossallad är perfekt att göra av kycklingens bröstfiléer. Den här salladen år lätt att variera i hetta genom mängden chili. Recept ur kokboken Thai hemma av Tove Nilsson.
– En god grej att göra av bröstfiléer som jag ofta får över när jag styckar hel kyckling, eftersom lårfiléerna är så mycket lättare att använda. Jag kokar filéerna och river dem i bitar med händerna och blandar med en god dressing eller i en god grytbas. Den här salladen är inte så stark och man kan lätt ta bort chilin. Kidsen brukar gilla att ringla i sig nudlarna, och kokosdressingen slurpar de i sig med lätthet, säger Tove Nilsson.
Riven kyckling och kokossallad
Ingredienser
- 1 lime, pressad saft
- 0.5 dl jordnötter rostade , hackade
- thaichili
- 2 dl plockade örter, t ex dill, sweet basil, vattenkrasse,koriander
- 2 tsk palmsocker, eller råsocker
- 2.5 msk fisksås
- 2.5 dl kokosgrädde, gärna savoy
- 100 g glasnudlar
- 3 schalottenlökar, små, klyftade
- 2 kycklingbröstfiléer