Halloumi- och jordgubbssallad med quinoa och avokado
Halloumi- och jordgubbssallad – en härlig, somrig sallad med jordgubbar, halloumi och mynta. Salladen kan varieras genom att använda fetaost istället för halloumi. Recept från boken ”The new green salad” av Therese Elgquist.
”En enkel och klassisk sommarsallad som går enkelt att slänga ihop. Jag twistar till min genom att blanda ner jordgubbar som fått marinera i en syrlig marinad, och färsk mynta som ger extra fräschör. När de första svenska trädgårdstomaterna mognar och avokadon är perfekt mjuk är den här salladen svår att slå! Stek halloumin precis innan servering för bästa smak. ”
Halloumi- och jordgubbssallad med quinoa och avokado
Grön bas
- 0.5 msk rapsolja
- 65 g blandsallad
- 200 g halloumi
- 2 avokado
- 250 g gula trädgårdstomater
- 500 g jordgubbar, ekologiska och färska
- 1 dl vit quinoa, 3 dl kokt
Jordgubbsmarinad
- 1 krm nymald svartpeppar
- 0.5 tsk flingsalt
- 1 lime, ekologisk (zest + 1 msk limesaft)
- 1 msk äppelcidervinäger
Topping
- 1 kruka mynta
- 0.5 dl pumpakärnor, 30 g