Hoppa till innehållAftonbladet

Idag Smörgåstårtans dag, imorgon Ostkakans dag

Focaccia med vårens smaker

Nässlor och ramslök sätter färg och smak

Focaccia är ett perfekt bröd att bjuda på när det vankas fest eller middag – det går fort och är magiskt gott.

I det här receptet låter Fabian Olli Johanson vårens örter som nässlor och ramslök sätta smak på brödet.

Sparrissoppa och focacciabröd med FabbeSparrissoppa och focacciabröd med Fabbe

Focaccia med vårens smaker

Tid tillkommer för jäsning. 1 portion är ett helt bröd.

  • Ingredienser

  • flingsalt
  • 4 g salt, finkornigt
  • 500 g vetemjöl
  • 400 g vatten, ljummet
  • 4 msk olivolja, extra jungfru
  • 1 msk honung
  • 25 g jäst
  • Garnering

  • 5 msk olivolja, extra jungfru
  • 1 kruka färsk rosmarin
  • 2 knippe ramslök
  • 3 nävar brännässlor

Gör så här