Focaccia med vårens smaker
Nässlor och ramslök sätter färg och smak
Focaccia är ett perfekt bröd att bjuda på när det vankas fest eller middag – det går fort och är magiskt gott.
I det här receptet låter Fabian Olli Johanson vårens örter som nässlor och ramslök sätta smak på brödet.
Sparrissoppa och focacciabröd med Fabbe
Focaccia med vårens smaker
Tid tillkommer för jäsning. 1 portion är ett helt bröd.
Ingredienser
- flingsalt
- 4 g salt, finkornigt
- 500 g vetemjöl
- 400 g vatten, ljummet
- 4 msk olivolja, extra jungfru
- 1 msk honung
- 25 g jäst
Garnering
- 5 msk olivolja, extra jungfru
- 1 kruka färsk rosmarin
- 2 knippe ramslök
- 3 nävar brännässlor
Gör så här
1 / 2Foto: Fredrik Nilsson