Hoppa till innehållAftonbladet

Idag Smörgåstårtans dag, imorgon Ostkakans dag

Sockerstekt skrei med ängamat

Frasig fisk möter sötsyrlig och fyllig messmörssås

Sockerstekt skrei med ängamat och messmörssås

I Godares program ”Gott och Grönt med Fabbe” bjuds det på gröna sköna rätter, bland annat denna magiskt frasiga sockerstekta skrei. Här serveras fisken med lättkokta grönsaker och en fyllig sötsyrlig messmörssås. Ljuvligt!

Sockerstekt skrei med ängamat

  • Skrei

  • 2 msk socker
  • 100 g smör
  • 500 g skreitorskfilé
  • Messmörssås

  • 1 citron
  • 2 msk smör
  • 2 msk messmör
  • 2 msk crème fraiche
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl vitt vin
  • 5 dl fiskbuljong
  • 10 fänkålsfrön
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 schalottenlökar
  • Ängamat

  • 1 pepparrot
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe dill
  • 100 g steklökar
  • 100 g rädisor
  • 200 g grön sparris
  • 200 g blomkål
  • 200 g morot

Gör så här