Så lagar du fisk – som en stjärnkock

Årets kock-finalisten Martin Moses tipsar om hur du bäst tillagar fisk i sommar

Martin Moses vill ta revansch från fjolårets snöpliga andraplats i Årets kock. En del av uppladdningen inför årets final består av att tipsa om hur man tillagar fisken – som en stjärnkock.
Här är knepen du behöver för grillad fisk i sommar.

Grillad och rökt fisk toppad med flädersyrad fänkål, örter och lagrad ost

  • Ingredienser

  • gräddfil
  • färskpotatis, smörmosad
  • olivolja
  • salt och vitpeppar
  • 50 g grevéost, lagrad
  • 0.5 dl örter, hackade (t ex dill, persilja, dragon, gräslök)
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk fläderblomssaftkoncentrat
  • 2 fänkål, tunnskurna med mandolin
  • 0.5 dl rökspån av al
  • 600 g fiskfilé, utan skinn (t ex kolja, torsk, gös eller makrill)

Gör så här