Så lagar du fisk – som en stjärnkock
Årets kock-finalisten Martin Moses tipsar om hur du bäst tillagar fisk i sommar
Martin Moses vill ta revansch från fjolårets snöpliga andraplats i Årets kock. En del av uppladdningen inför årets final består av att tipsa om hur man tillagar fisken – som en stjärnkock.
Här är knepen du behöver för grillad fisk i sommar.
Grillad och rökt fisk toppad med flädersyrad fänkål, örter och lagrad ost
Ingredienser
- gräddfil
- färskpotatis, smörmosad
- olivolja
- salt och vitpeppar
- 50 g grevéost, lagrad
- 0.5 dl örter, hackade (t ex dill, persilja, dragon, gräslök)
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 msk fläderblomssaftkoncentrat
- 2 fänkål, tunnskurna med mandolin
- 0.5 dl rökspån av al
- 600 g fiskfilé, utan skinn (t ex kolja, torsk, gös eller makrill)