Grön burrata med sting expand-left
helskärm Grön burrata med sting. Foto: Årets Kock Här bjuder Årets kock-finalisten Louise Johansson på en grön burrata med sting. Hettan av jalapeño och citrus från citron passar perfekt med ett glas veteöl, tipsar hon. – Det blir en fin balans mellan mat och öl.
Grön burrata med sting clock 30 min
1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 8 portioner 10 portioner 12 portioner
Ingredienser flingsalt 0.5 citron 2 msk torkade rostade korianderfrön 0.65 stjälkselleri, gärna med bladen kvar 4 burrataostar, gärna ekologisk Dressing salt 0.5 tsk honung 0.5 citron, pressad saft och rivet skal 0.3 stjälkselleri, ståndet, finhackad 1.5 dl olivolja 2 vitlöksklyfta 1 jalapeños, hackade med kärnor 1 kruka basilika Gör så här Börja med dressingen. Mixa basilika, jalapeño, vitlök och olivolja till en riktigt grön olja. Tillsätt finhackad selleri och smaka upp med citron, honung och salt. Ansa sellerin, spara bladen tillgarnering. Halvera stjälkarna och skiva tunna remsor på mandolin, lägg i kallt vatten så de blir krispiga. Mortla korinaderfröna grovt. Lägg selleriremsorna i botten av fyra tallrikar eller på ett stort fat. Lägg på burrataosten och riv över citronskal och pressad citronsaft, salta efter smak. Skeda därefter över dressingen på burratan, toppa med selleriblad och strö över rikligt med korianderfrön. Servera med en god veteöl som till exempel Brutal Brewing Tale of whale 4,7 som är väldigt humlesromstisk med inslag av fläder och citrus, finns även som 3,5%.