Cirkusen är slut men clownen blir kvar
Nu kan EU äntligen gå vidare
Vanliga britter ville ha ett slut på cirkusen. Spekulanter och investerare världen över ville inte ha mer velande. Och EU-ledarna som just nu är samlade för toppmöte i Bryssel ville äntligen slippa det kaos Storbritannien skapat i unionen.
EU-motståndaren Boris Johnsons jordskredsseger hälsades med ett slags lättnad av EU-ländernas ledare. Det kan tyckas märkligt. Brexit kommer att göra EU fattigare och svagare. Det kommer att försvåra för människor i Europa som vill röra sig och det kommer att innebära nya hinder för företag som vill göra affärer.
Brexit gör EU till en sämre union, och nu blir den av.
Ändå är det alltså en lättnad, och det beror på att alternativen faktiskt skulle vara sämre.
Slut på osäkerheten
Johnsons storseger innebär att Europa slipper en fortsatt osäkerhet. EU-ledarna som sett tre brittiska premiärministrar i rad storma in på deras möten och förstöra alla samtal kan äntligen ta i tu med sina egna konflikter.
Men framför allt innebär gårdagens val att EU, och Storbritannien, kommer undan en krasch. Med sin majoritet i ryggen kan Johnson äntligen samla en majoritet för att godkänna det utträdesavtal som gör att processen kan gå vidare utan fullständigt kaos.
Som saker har utvecklat sig var det kanske det bästa vi som grannar till britterna kunde hoppas på.
För Europa återstår nu att ta itu med de utmaningar som dolts av turerna kring Storbritannien.
Stora utmaningar
Miljöfrågan är en. I går kväll kunde EU-länderna - utom Polen - komma överrens om målet att kontinenten ska vara koldioxidneutral om 30 år.
Arbetsvillkor är en annan. Det är inte bara en fråga om rättvis konkurrens utan också om att öppenheten inte får vara ett verktyg för att utnyttja människors utsatthet.
Demokrati och mänskliga rättigheter är en tredje. Det måste finnas en gräns för hur långt ett land i EU kan gå när det handlar om att utmana det öppna samhällets fundament.
För britterna är utmaningarna antagligen ännu större. Boris Johnson upprepade i natt att valresultatet skulle ena landet. Det lär inte inträffa och det beror inte bara på att motsättningarna mellan till exempel England och Skottland snarast tycks ha fördjupats.
Det stora problemet i Storbritannien blir den besvikelse som uppstår när EU-motståndets löften ska infrias. Men det är knappast något Boris Johnson funderar på i dag.
Vi andra kan i alla fall glädja oss åt att även om clownen finns kvar på scenen blir det ett slut på cirkusen.