Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

”Vi kvinnor är slarviga med vår sexlust!”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-19

5 frågor till Mia Skäringer

... som just kommit ut med boken ”Dyngkåt och hur helig som helst”, där hon samlat sina krönikor och sina inlägg på sin blogg.

I boken skriver Mia att hon längtar efter ”nya Marior som av egen funnen kåthet vågar be sin Josef om helt egoistiskt sex när lille jesusbarnet somnat”.

Tycker du att kvinnor är för pryda?

– Nej absolut inte. Jag tycker att vi är slarviga med vår lust.

Hur menar du?

– Redan som 14-åring får man höra att man ska göra det och det, och att det ska vara si och så. Man får aldrig vara ifred med sin sexlust. Det är lätt att man tappar bort den och inte hittar tillbaka till den. Det är viktigt att veta att man inte behöver ha sex bara för att han vill. Pungen sprängs inte om han inte får komma.

– Min erfarenhet är att tjejer är mer sköra och sårbara och det kan ta längre tid för en tjej att bli kåt. Det vore fint om kvinnor vågade slappna av och inte glömma att sex är lika viktigt för oss.

Du skriver också att du är trött på falska, glättiga fasader. Varför vågar vi inte vara oss själva tror du?

– Vi jämför oss för mycket med varandra och lägger för mycket tid på att försöka vara som någon annan, som egentligen inte finns på riktigt. Om vi vågade visa upp lite mer ”jag”, lite mer hudbristningar, sårbarhet och svaghet så skulle trycket minska och det skulle kännas vackert och sexigt att faktiskt vara mer sig själv. Som man är rakt upp och ner utan för många ytliga lager av foundation.

Vågar du vara dig själv?

– Ja och nej. Men jag jobbar på det och försöker säga ifrån och inte jamsa med om det inte känns bra.

Vad gör du just nu?

– Jag skriver på ett manus till en enmansföreställning som har premiär i vår. Den är tänkt att ta upp sådana frågeställningar som jag gör i boken.

Bokrecensioner

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.

Följ ämnen i artikeln