Hur långt ska jakten på vinst i skolan få gå?

Barnen på Hälsans förskola i Nacka fick vatten och knäckebröd istället för mat.

Samtidigt som ägarna plockade ut åtta miljoner i vinst.

I kväll är förskolans ägare Bijan Fahimi med i "20 minuter" och får försvara sig mot kritiken från S-debattören Daniel Suhonen

I kvällens Uppdrag Granskning avslöjas att Hälsans förskola har drivits med så strama budgetkrav att barnen ibland har fått gå hungriga. Kocken Emerson Araya fick till exempel inte använda grädde i maten utan tvingades laga med med mjölk och maizena. När matkostnaden per dag ovh barn sänktes från 17 till 12 kronor sa han upp sig i protest, eftersom det faktum att barnen fick för lite mat fick honom att må för dåligt.

"De svartmålar oss"

Ägaren till förskolan heter Bijan Fahim. Han är också vice ordförande i arbetsgivarorganisationen Almega.

I en svarsartikel på Dagens samhälle hemsida skriver han idag att SVT svartmålar hans verksamhet.

– De riktar stark kritik mot vår mat och drar slutsatsen att vi prioriteterat vinst framför bra mat till barnen. Det är inte sant. Om vi var ute efter högsta möjliga vinst så skulle vi välja catering med halvfabrikat istället, skriver han.

Men enligt upprördheten på de sociala medierna är det här ett klassiskt exempel på vilka vinster i välfärden får.

"Hur kan de se sig i spegeln?"

Likdant resonerar den S-märkta debattören och författaren Daniel Suhonen som anser att det här valfrihetssystemet ger utrymme för helt felaktiga drivkrafter.

– Jag förstår inte hur de här människor orkar se sig själv i spegeln på morgonen. Och det är Almega, Svenskt näringsliv och regeringen som släppt detta helt fritt och vägrar inse systemfelen, som bär skulden.

Missa inte debatten mellan Suhonen och Fahim i kvällens "20 minuter"