Dagens namn: Eugen, Eugenia
Det senaste om Fransk mat. Läs nyheter, artiklar och se tv-klipp om Fransk mat på Aftonbladet.se.
arrow Marion avslutar med en fiskgryta inspirerad av ett kärt matminne. Det blir en hyllning till hennes mamma i form av en bouillabaisse smaksatt med frisk citron och en lyxig saffransaioli.
arrow Hur kan en enkel löksoppa förvandlas till en gourmetmåltid? Marion värmer våra hjärtan med en autentisk fransk löksoppa. Den gyllene buljongen, fylld med karamelliserad lök och toppad med gratinerat bröd och smält ost, är en riktig comfort food som sprider glädje och värme.
arrow Så lagar du den goda franska löksoppan, prefekt att bjuda vänner eller familj på.
arrow Vad gör en crêpe oemotståndlig? Marion bjuder på en förtrollande upplevelse med två varianter av de ikoniska franska pannkakorna. Den klassiska Crêpe Suzette med sin ljuvliga apelsinkaramell, och en smakrik galette fylld med härliga överraskningar.
arrow Crêpes Suzette – så lagar du den goda desserten. Stjärnkocken Marion Ringborg visar i programmet ”Matminnen med Marion”.
arrow Stjärnkocken Marion Ringborg lagar sin variant av den klassiska franska rätten.
arrow Hur bakar man en paj som är både enkel och utsökt? Marion bakar den klassiska Quiche Lorraine, en fransk delikatess med krämig ost och skinka i en perfekt spröd pajbotten. Den här pajen är en varm och inbjudande rätt som passar lika bra till brunch som till middag.
arrow Skapa en färgstark och smakrik Salad Niçoise – ett recept med tonfisk och ägg”Vad sägs om en sallad som inte bara är vacker utan också full av smak? Kocken Marion Ringborg visar hur du enkelt gör en klassisk Salad Niçoise, en fräsch tonfisk- och äggsallad med krispiga grönsaker och en syrlig vinägrett. Denna franska sallad är perfekt som en lätt lunch eller tillbehör och bjuder på en explosion av färger och smaker. Lär dig hur du lyckas med detta klassiska Salad Niçoise-recept hemma!
arrow Hemligheten bakom den perfekta boeuf bourguignon – så lyckas du med denna franska klassiker! Kocken Marion Ringborg bjuder på ett autentiskt recept på boeuf bourguignon, där nötkött, rödvin och mustiga smaker får koka långsamt till perfektion. Lär dig hur du gör den klassiska franska grytan som imponerar varje gång.
arrow Stjärnkocken Marion Ringborg visar hur du lagar den klassiska rätten i programmet "Matminnen med Marion".
arrow Kocken Marion Ringborg tar sig an klassiska franska rätter och ger dem sin egen unika touch. Hon ger sina bästa tips för rustik fransk bjudmat – rätter som både ser fantastiska ut och smakar underbart.Premiär 13 september på Godare
arrow I ”Marions matminnen” tar sig kocken Marion Ringborg an klassiska franska rätter och ger dem sin egen unika touch.
clock 1 h
arrow Det ska höras när de tunna potatisstrimlorna landar på tallriken.
arrow Mia Öhrn ger sina bästa tips och recept.
arrow Körsbärspudding – eller ”Clafoutis aux cerises” på franska – är en populär och lättgjord dessert.
clock 45 min
arrow Smöret till kakorna bryns för att få extra mycket smak, något som på franska kallas för beurre noisette.
clock 30 min
arrow Goda croissanter som fylls med mandelkräm.
arrow Pasta och hummer passar fantastiskt gott ihop. Spara hela klor till uppläggningen.
clock 2 h 30 min
arrow Den franska klassikern Tarte Bourdaloue serveras gärna med grädde.
arrow Fransmännens lyxiga variant av ugnspannkaka med mandel och körsbär.
clock 1 h 20 min
arrow Vik in kanterna så det ser rustikt och hembakat ut.
arrow Det här är riktigt smaskigt. Hallon och lakrits gifter sig perfekt med varandra.
clock 15 min
arrow Servera tonfisksalladen på ett nytt sätt som i Nice.
arrow Tårtornas tårta signerad kakdrottningen Birgitta Rasmusson.
arrow Laga bakad kålrot med mixat torrt bröd, hollandaise och salami.
arrow Man kan kalla dem för riktigt lyxiga svampmackor om man vill.
1
2
3
>