Dagens namn: Hedvig, Hillevi

Trots brutna mardrömssviten – Modo föll igen

Publicerad 2024-10-14 21.08

GÄVLE. 308 minuter och 18 sekunder.

Så lång tid tog det för Modo att göra ett mål på bortaplan i SHL igen – när Johan Södergran reducerade mot Brynäs.

– Jag vet att det är tungt just nu men jag tror vi kan ta oss ur det här, säger Södergran.

Brynäs IF

Modos första bortamål för säsongen är ett faktum.

Supportrarna tvingades vänta i över sju månaders tid innan det lossnade.

Efter att ha hamnat i underläge 0–2 mot Brynäs under måndagskvällen landade pucken hos Johan Södergran.

Forwarden var klinisk och gjorde sitt fjärde mål för säsongen.

Modos första mål på bortaplan på 308 minuter och 18 sekunder (räknat över båda säsongerna).

”För mycket Hawaii-hockey”

Men det hjälpte föga.

Trots att Södergran sen spelade fram Måns Carlsson till en kvittering stack Brynäs ifrån.

Med 2,25 kvar av andra perioden stod Anton Rödin för ledningsmålet och fem minuter in i tredje perioden gjorde Bobby Trivigno fyran.

I tom kasse fastställde sedan Oskar Lindblom slutresultatet 5–2 med sitt andra mål i matchen.

– Jag tycker det är för mycket Hawaii-hockey, säger Johan Södergran.

Brynäs målskytt Anton Rödin var nöjd med lagets insats.

– Vi slarvar lite och bjuder tillbaka dem i matchen men sen är det ju starkt att komma tillbaka och vända på steken igen, säger han.

Modo ligger därmed kvar på en sistaplats i tabellen.