GÄVLE. Efter två raka förluster fick Brynäs vinna igen.

Bobby Trivigno avgjorde mötet med Malmö efter ett förlängningsdrama.

– Vi var bättre i dag och förtjänade segern, säger hjälten.

Brynäs IF

Nykomlingen Brynäs fick en bra start av SHL med tio poäng på de sex första matcherna. Sedan följde förluster mot Växjö och Leksand.

Malmö har av många tippats på kvalplats när 52 omgångar är spelade, men skåningarna kom med två raka segrar och en femteplats i tabellen.

Inför snudd på utsålt hus i Gävle (7 628) krävdes det förlängning för att skilja lagen åt.

”Måste ta poäng”

Anton Rödin spelade elegant fram Bobby Trivingo som sköt 2–1-målet.

– Det var viktigt, vi måste ta poäng i de här matcherna på hemmaplan. Det var en tuff fajt i dag, men vi var bättre, säger Trivingo.

Första perioden var mållös men absolut inte chanslös. Båda lagen skapade en del lägen och närmast ett mål var Oskar Lindblom i ett rent friläge från halva planen, men Malmös sena nyförvärv Henri Kiviaho fortsätter agera säkert i målet.

Spräckte nollan i powerplay

Brynäs dominerade den andra perioden, åtminstone i puckinnehav, och vann bland annat skotten med 19–5.

Ytterligare ett friläge från Oskar Lindblom var länge det närmaste Brynäs kom ett ledningsmål.

Det krävdes två raka powerplay i slutet av mittperioden (dubbelutvisning på Jakub Galvas) för att målnollan skulle spräckas. Anton Rödin spelade fram och Johan Larsson som med sitt första mål för säsongen tryckte in 1–0 för hemmalaget.

Men hemmaglädjen blev kortvarig. När Galvas avtjänat sin andra tvåminutare kunde Robin Hanzl prickskjuta in kvitteringen.

Missade jättelägen

Malmö hade sedan en rad jättechanser att avgöra matchen i tredje perioden. Inte minst Nikola Pasic som blev fri men inte kunde kontrollera pucken.

– Jag hann knappt reagera. Jag la ner klubban och så studsade pucken iväg. Sedan blir det kaos och vi har några stora chanser. Tråkigt att vi inte får in pucken, säger Pasic.

Brynäs spelar hemma igen redan på måndag – då väntar Modo.