Dagens namn: Stellan

Rasmus Anderssons soloräd ledde till seger

Uppdaterad 08.00 | Publicerad 05.49

Svenske storbacken Rasmus Andersson såg till att Calgary kom igen och vände matchen mot fjolårsfinalisten Edmonton till seger med 4–1 borta. Anderssons soloräd halvvägs in i matchen innebar att Calgary kvitterade Edmontons ledning och sedan drog ifrån.

Andersson slet åt sig pucken vid mittlinjen och snirklade sig sedan fram och runt motståndarspelare innan han avslutade framför Edmontons målvakt Stuart Skinner med ett skott i nättaket

Andersson stod också för två assist. Calgary har nu tre segrar på tre matcher.

Rasmus Anderssons soloräd till 1–1 var början till Calgarys vändning till 4–1 mot fjolårsfinalisten Edmonton. Arkivbild.

Minnesotas svenske centerstjärna Joel Eriksson Ek har brutit näsan och fanns inte med på isen när det blev förlust efter förlängning mot Winnipeg borta med 1–2.

Trots storspel av Filip Gustavsson – 33 räddningar – i Minnesotas mål lyckades Winnipegs Kyle Connor sätta det avgörande målet efter 51 sekunder, i numerärt överläge.

Liam Öhgren, 20 år, gjorde sin första NHL-match för säsongen för Minnesota. Det blev inga poäng i protokollet under de drygt elva minuter han fick på isen. Förra året spelade han fyra matcher.

Joel Eriksson Ek fick sitt näsbrott när landsmannen Adam Larsson i Seattle satte en armbåge i ansiktet på honom i andra perioden i lördags, en match som Seattle sedan vann på straffar.

På tisdagen, mot St Louis, väntas svensken vara med i igen.