Dagens namn: Simon, Simone

Bröt förlustsviten efter Matthews blunder

NHL-svepet

Publicerad 2024-10-27 07.27

NEW YORK. Auston Matthews hjälpte Boston att bryta sin förlustsvit – och det nyss krisande Nashville tog tredje raka segern.

Det är några av punkterna i nattens NHL-svep.

NATTENS TAVLA

Boston Bruins lyckades undvika en fjärde raka förlust – men bara med det som brukar kallas blotta förskräckelsen.

Med bara en minut och 17 sekunder kvar av ordinarie matchtid tappade de 3-2-ledning då Torontos Auston Matthews styrde in en macka från Mitch Marner på Jeremy Swayman.

Samme Matthews hade dock vänligheten att slå en grov felpassning på övertid, rakt i famnen på David Pastrnak och han kunde i sin tur spela fram en helt fri Brad Marchand och så var det avgjort.

– Jag trodde att någon skulle komma tillbaka och när jag slog passningen såg jag att så inte var fallet, suckar Matthews.

NATTENS ”DET BÖRJAR ARTA SIG”

Efter de fem raka förluster de inledde säsongen med har Nashville Predators kammat till sig ordentligt och istället vunnit tre raka.

Precis som i Chicago ett dygn tidigare startade de blekt hemma mot Columbus i natt och hamnade i oväntat 0-2-underläge, men det hämtade de in – bland annat efter ett nytt fint mål av Filip Forsberg – och kvitterade därefter också den 3-2-ledning Zach Werenski gav gästerna i början av tredje perioden. Sedan avgjorde omsusade Vegas-förvärvet Jonathan Marchessault på övertid

– Det har varit mycket nytt för mig och det tar tid att anpassa sig, men vi har nästan spelat tio matcher nu så det var hög tid för mig att steppa upp och hjälpa mitt lag att vinna en hockeymatch, säger hjälten.

NATTENS PASSNING

Det var den Leo Carlsson vispade fram till Olen Zellweger, efter att ha vänt bort K’Andre Miller mitt i ett skär, när Anaheim reducerade till 2-1 mot New York Rangers på Madison Square Garden.

Men det räckte ej, ankorna kom inte närmare än så – bland annat tack vare en storspelande Jonathan Quick i hemmakassen.

NATTENS TAPPADE LEDNING

Nej, det hjälpte inte heller att New York Islanders tog sensationell 3-0-ledning inom loppet av elva minuter hemma mot Florida Panthers.

Mästarna lyckades vända, gjorde sex raka mål och vann alltså med 6–3.

– Men vi visste att det skulle krävas en 60-minutersinsats och inget förändrades av den tidiga ledningen. Kom igen, Panthers vann Stanley Cup. Det är ett bra lag. Det är ett speciellt lag. Det är ett lag som vet hur man kommer tillbaka, säger coachen Patrick Roy.

Gustav Forsling satte det sista målet i tom kasse och dessförinnan hade Adam Boqvist en assist. För Islanders begick Pierre Engvall säsongsdebut. Precis innan seriestarten skickades han till allmän förvåning ner till farmarlaget, men nu har han alltså kallats upp igen.

NATTENS NOLLA

”Är han verkligen fortfarande lika bra som tidigare”, har det under seriestarten här och där viskats om Tampas målvaktsstjärna Andrei Vasilevskij.

I en match mot Washington i Amalie Arena i natt kom repliken. Han stoppade 32 skott och höll säsongens första nolla.

– Han har ärligt talat varit bra hela säsongen, även om han säkert skulle vilja ha tillbaka enstaka mål han släppt in, men ikväll var han verkligen skarp, säger coachen Jon Cooper.

NATTENS ÖVRIGA RESULTAT
Dallas är ännu obesegrade hemma i Texas efter en 4-2-vinst mot Chicago, LA slog Utah med 3-2 (två assist av Adrian Kempe), Montreal småskrällde med en 5-2-seger mot St Louis och Carolina tog tredje bortasegern mot Kraken i Seattle (4-1).

NATTENS SVENSKAR

• William Karlsson, Vegas Golden Knights

– Wild Bill vet hur man gör entré och bidrog såklart med både mål och assist i sin säsongspremiär.