Sevilla vände 0–1 till 2–1 i toppmötet – trots utvisning och straff emot sig

Barcelona tappade i kväll serieledningen i La Liga till Sevilla.

Barca hade 1–0, straff och en man mer – men tappade till 1–2.

– Nu är det fördel Sevilla, säger experten Pontus Kåmark i TV4 plus.

Toppmötet på Sánchez Pizjuán-stadion inleddes i Barcelonas favör. Redan efter en kvart hann Gianluca Zambrotta upp en långboll på kanten och slog ett magnifikt inlägg som Ronaldinho nickade i mål.

En kvart senare såg matchen ut att avgöras då Ronadinho revs ner innanför straffområdet av Aitor Ocia.

Konsekvens: Utvisning för Ocia och straff för Barcelona.

Ronaldinho missade straff

Men Ronaldinho slog inte straffen bättre än att Valencia målvakt Andrés Palop kunde rädda med benet.

Situationen visade sig bli matchavgörande.

Med bara tio man på planen lyckades Sevilla först kvittera strax före paus genom Kerzhakov.

Och en kvart in på andra halvlek kunde Daniel Alves sätta 2–1 på frispark – ett skott som touchade på Xavi i muren och ställde målvakten Victor Valdés.

– Trodde att det var slut efter straff och utvisningen. Men jag är imponerad av Sevilla som lyckades hålla uppe spelet med bara tio man, sa experten Pontus Kåmark i TV4 plus.

Två Barcelona-utvisningar

Men antalet spelare skulle utjämnas. Bara en minut efter Sevillas ledningsmål visades Barcelonas fransman Giuly ut efter en duell med Daniel Alves.

På reprisbilderna var det svårt att tyda varför Giuly visades ut.

Men det skulle bli ännu värre för Barcelona.

Med en kvart kvar gick Zambrotta vårdslöst fram med dubbarna i en duell och varnades. När han protesterade valde domaren att även plocka upp det röda kortet.

– Dåligt gjort av Zambrotta, ansåg Kåmark i TV4 plus.

Efter den andra utvisningen valde Frank Rijkaard att plocka ut stjärnan Ronaldinho och sätta in Edmilson.

Trots en man mindre och Ronaldinho utbytt lyckades Barcelona etablera tryck. Samuel Eto'o fick ett kanonläge på stopptid, men träffade inte bollen.

I stället kunde Sevilla hålla undan och överta serieledningen.