Dagens namn: Birgitta, Britta

Beckhams revansch

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-02-10

Togs till nåder av Capello – målskytt mot Real Sociedad

YES! David Beckham fick spela från start av tränaren Fabio Capello – och tackade genom att göra mål för sitt Real Madrid.

Fabio Capello svalde stoltheten och tog David Beckham till nåder.

Det kan ha räddat Real Madrid-tränaren från sparken.

”Becks” gjorde ett mål i 2–1-segern mot Sociedad.

– Han spelade riktigt bra, säger Capello.

Pressen var hård på Fabio Capello inför matchen mot bottenlaget Real Sociedad.

Enligt envisa rykten skulle en förlust för Madrid – i så fall den tredje raka i ligan – innebära slutet för italienaren i storklubben.

Men inför ödesmatchen tog Capello ett högt oväntat beslut. Han grävde längst ned i sin frysbox och fann – David Beckham.

– Jag tog ut honom till laget för att han har varit bra på träning de senaste tre veckorna, säger Capello till AP.

För en månad sedan lät det annorlunda.

Då, just efter att David Beckhams övergång till LA Galaxy blivit officiell, förklarade Capello att engelsmannen spelat sin sista match för Real Madrid.

Efter att klubbens president Ramon Calderon sågat Beckham offentligt spekulerades det till och med i att superstjärnan skulle lånas ut resten av säsongen.

Lyckad comeback

Så comebacken var högst oväntad – och mycket lyckad.

Beckham slog i den 37:e minuten en låg, hårt skruvad frispark som lurade Sociedads målvakt Claudio Bravo.

– Jag är glad över att han gjorde mål på frispark, han har inte gjort så många mål den här säsongen. Han spelade riktigt bra, berömmer Capello.

Målet innebar kvittering till 1–1 och gav Real Madrid ny energi efter Sociedads ledningsmål i den åttonde minuten.

Strax efter pausen nickade holländaren Ruud van Nistelrooy in 2–1 till Real Madrid, vilket blev segermålet.

Lite andrum...

De tre poängen borde ge Capello lite andrum inför fortsättningen av La Liga.

Barcelona är två poäng före, men spelar sin match i den 22:a omgången först i dag (mot Racing Santander).

Sevilla, ett annat av topplagen, fick bara 0–0 i derbyt mot Real Betis och har just nu samma poäng som Barcelona.