Dagens namn: Birgitta, Britta

Supermötet hade allt

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-03-11

Barcelona reste sig på nio och briljante Leo Messi, 19, kvitterade tre gånger om i El Clásico.

Samtidigt kan Ruud van Nistelrooy ha räddat jobbet åt Fabio Capello.

– Vi kunde vunnit med flera måls marginal, säger Real Madrids tränare.

Barçacoachen Frank Rijkaard hyllade sin guldklimp efter slutsignalen.

– Utan Messi hade vi förlorat. När en spelare gör tre mål betyder det naturligtvis att han har gjort en extra bra match. Oavgjort är ett godkänt resultat för oss med tanke på att vi spelade med tio man i andra halvlek, säger holländaren.

Solklara lägen

Kollegan i Real Madrid, Fabio Capello, som var så nära en seger, hade förstås svårare att glädjas över Messis insats.

– Vi hade många solklara lägen, men Barcelonas målvakt (Victor Valdés) gjorde några avgörande räddningar och när de har spelare som Ronaldinho och Messi där framme kan det gå så här, säger italienaren.

Gårdagens supermöte hade allt: heta känslor, nio varningar och en utvisning, bedrövligt defensivt spel, fantastisk offensiv fotboll och det gjordes hela sex mål.

Ruud van Nistelrooy tystade ett fullsatt Camp Nou vid två tillfällen i första halvlek. Argentinaren Leo Messi kvitterade snyggt båda gångerna. Efter den första fullträffen drog han upp matchtröjan och visade en T-shirt med texten ”var stark kompis”. Troligen en krya-på-dig-hälsning till lagkamraten Motta som dras med personliga problem och som i förrgår beviljades en veckas omedelbar semester.

Ökade trycket

Real Madrid ökade trycket på ett decimerat Barcelona i andra halvlek och mittbacken Sergio Ramos nickade in 2–3 i den 72:a minuten. Los Blancos hade sedan bud på fler mål men Victor Valdés storspelade.

På stopptid skickade Messi in 3–3 och grejade en poäng till Barcelona.

Fabio Capello, som enligt spanska uppgifter hade fått sparken vid en förlust i går, fick på presskonferensen frågan om han nu ”har klarat provet”.

– Av er blir jag ändå aldrig godkänd, svarade han ironiskt.