Zlatans nya uppvisning

Publicerad 2014-01-08

Slog till med klassmål i cupen

Zlatan Ibrahimovic slog till med ett hattrick i årets första tävlingsmatch.

När svensken byttes ut hyllades han av motståndarfansen(!) i cupsegern mot Brest.

– Jag kunde inte ha börjat 2014 bättre, säger Zlatan till Eurosport.

Matchen mellan Brest och Paris Saint-Germain i den första omgången av franska cupen skulle ha spelats den 5 januari men fick skjutas upp då regn gjort planen ospelbar. På onsdagen återvände PSG – och de visade tecken på att vara spelsugna.

Redan efter tio minuter fick Zlatan Ibrahimovic bollen på offensiv planhalva. 32-åringen inledde med att lyfta den, med ryggen mot försvararen, på ena sidan av backen och gick själv på den andra.

Yttersida

Svensken spelade sedan Maxwell på vänsterkanten, fortsatte framåt, fick tillbaka bollen och dundrade dit 1-0 med höger yttersida i det vänstra krysset. Ytterligare ett klassmål av svensken.

Bara minuter efter ledningsmålet kunde Thiago Motta också glidtackla in 2-0 innan Zlatans show fortsatte sedan Brest reducerat.

Strax innan halvtid nådde ett inlägg Ibrahimovic som enkelt stötte in 3-1 från nära håll. Efter att Edinson Cavani drivit upp ett anfall tre minuter senare kunde sedan en frispelad Zlatan Ibrahimovic också lyfta in sitt tredje mål.

– Yes – jag fick med mig bollen hem! Det var viktigt att starta året bra, säger Zlatan i appen Zlatan Unplugged där han även beklagar sig över planen.

– Det påverkade mycket, det blev ingen hög kvalité på spelet. Planen var bedrövlig.

Hoppas på tio titlar

I andra halvlek hann svensken passa fram Ezequiel Lavezzi till 5-1 innan han byttes ut efter dryga timmen till stora ovationer från motståndarfansen.

– Det var lätt när det bara var 500 på läktarna. Men jag är nöjd, säger Zlatan med ett leende till Eurosport.

En flygande start på året för Ibrahimovic som nu siktar högt med PSG. I sin app Zlatan Unplugged får 32-åringen frågan hur många titlar han hoppas på under säsongavslutningen.

– Så många som möjligt, så jag får ytterligare troféer i min samling. Jag har 20 i dag och vill avsluta karriären med så många som möjligt. 30 hade varit godkänt! Haha...

Matchen slutade 5-2 och nu väntar Montpellier för PSG i nästa omgång av franska cupen.