Kacaniklics succébyte – målskytt direkt

Publicerad 2012-11-10

Fulham tillbaka efter 2-0-underläge

Svenske Alexander Kacaniklic, 21, har haft en raketartad karriär det senaste halvåret – och succén fortsätter.

I bortamatchen mot Arsenal slog han till med ett kraftfullt nickmål när Fulham hämtade upp ett 0-2-underläge till 2-2 på elva minuter.

Matchen slutade sedan 3-3.

– Det är roligt för honom och Fulham, inte så kul för Arsenal, säger Erik Niva i Viasat-studion.

Arsenal stod för en drömöppning på Emirates när sommarvärvningarna Olivier Giroud och Lukas Podolski gav hemmalaget en bekväm 2-0-ledning inom 25 minuter.

Kanske för bekväm, 2-0 skulle snart bli 2-2.

I 29:e minuten nickade Dimitar Berbatov in en reducering.

I 40:e minuten slog densamme ett inlägg från höger då Alexander Kacaniklic dök upp vid straffpunkten och kontrollerat nickade in bollen i Arsenal-målvakten Vito Mannones högra hörn.

– Det är ju ingen otagbar nick för Mannone, nickar man ner i gräset blir det lite fart, säger Erik Niva i Viasat-studion.

Succébyte

Kacaniklic började dock matchen på bänken.

Kieran Richardson tog startplatsen på vänsterkanten men i 23:e minuten brast något för yttern som föll ihop och tvingades byta.

Fulham-tränaren Martin Jol kallade då fram Kacaniklic för att ta hans plats – ett succébyte, minst sagt.

– Det är roligt för honom och Fulham, inte så kul för Arsenal. Den här matchen är deras säsong i miniatyr så här långt. Nu har de en mental kamp mot sina egna demoner under halvtidsvilan, säger Erik Niva.

Arsenal-publiken svarade på den tappade ledningen med burop i halvtid.

Brände straff

Sedan var det centertankarnas fortsatta show när Dimitar Berbatov först slog in 3-2 på straff och Olivier Giroud replikerade med 3-3 på nick.

I 95:e minuten fick Arsenal en gyllene chans att avgöra när Andrej Arsjavin skakade fram en straff – men Mikel Arteta brände och den dramatiska matchen slutade till slut oavgjort.

Efter matchen parkerar Arsenal på en sjundeplats med 16 poäng, samma som Fulham som dock har sämre målskillnad och därför återfinns på plats åtta.