Räddade i fjärde tilläggsminuten

Publicerad 2013-10-27

PSG kom tillbaka efter omdiskuterade domslut

Paris Saint-Germain låg under med 0-2 efter två jättemissar av Marquinhos.

Då visade domaren ut St Etiennes Fabien Lemoine och la till fem minuter på matchen när PSG hämtade in till 2-2.

Detta inför ett rasande hemmalag.

– De lyckades göra mål på våra misstag, säger Zlatan i appen Zlatan Unplugged.

Zlatan Ibrahimovic gjorde förra helgen ett magiskt klackmål mot Bastia och följde upp det med fyra mål, varav en bomb, mot Anderlecht i Champions League. Efter de smått osannolika målen har svensken lyfts fram som världens just nu bäste fotbollsspelare av namn som Franz Beckenbauer, Dino Zoff och nu senast Arsene Wenger.

19-årig försvarstalang

På söndagen skulle 32-åringen återigen visa att han förtjänar berömmet. Det höll på att sluta med att svensken och hans världsartister till lagkamrater i PSG:s anfall stoppades av 19-årige Kurt Zouma i hemmaförsvaret. Men en utvisning förändrade allt.

PSG:s försvarstalang Marquinhos bjöd hemmalaget på både 1-0 och 2-0 innan PSG tog över. Detta då Fabien Lemoine fick sitt andra gula kort i en situation där han stoppade en omställning men själv slogs blodig när han löpte in i Ezequiel Lavezzis armbåge.

PSG:s manager Laurent Blanc satsade direkt offensivt genom att lyfta ut backen Alex och sätta in mittfältaren Jeremy Menez. Sedan började jakten.

Cavani inblandad i båda målen

Edinson Cavani lyckades reducera, på passning från Maxwell, innan St Etienne återigen blev rasande på domaren. Detta då fjärdedomaren aviserade fem minuters tilläggstid.

Fyra minuter in på dem kom också kvitteringen. Blaise Matuidi lyfte in bollen mot Edinson Cavani, som gjorde tillräckligt för att störa målvakten så att bollen slank in.

– Det var en svår match i dag. Vi höll inte tempot uppe som vi brukar. Men man måste tänka på att vi har många matcher just nu, säger Zlatan i appen Zlatan Unplugged.

– De lyckades göra mål på våra misstag. Det gäller att minimera misstagen, men tyvärr utnyttjar de lägena – som i dag skapades av våra misstag.

Matchen slutade 2-2.

– Nu gäller det att komma tillbaka efter poängförlusten. Det är så man vinner mästerskap, vilket vi visade förra året.