Experten: "Vi får inte vara så slarviga"

Offensivt gör Sverige en godkänd halvlek.
Defensiven?
Den kritiseras av TV4:s expert Anders Andersson.

– Vi får inte slå så slarviga passningar, säger han efter att Kim Källström tappat boll i samband med Belgiens ledningsmål.

Efter onsdagens debacle mot Danmark visade Sverige gott gry i den första halvleken mot Belgien. Nya vänsterkanten med Erkan Zengin och Pierre Bengtsson imponerade – och skapade en del halvchanser de första 45 minuterna.

– Vi spelar bättre i dag. Håller bollen mycket bättre, säger Bengtsson i pausen.

Sedan tog det stjärntäta Belgien över. En kvart in i matchen lättade formtoppade Kevin de Bruyne ett inåtskruvat skott i ribban. Sverige blev därefter tillbakapressat. I den 34:e minuten missade Kim Källström en passning på mittplan, och Belgiens center Romelu Lukaku fick ohotad forsa fram mot mål.

Nära 2-0 i slutet av första

– Det är kostsamt att göra misstag i eget straffområde, i den egna tredjedelen. Vi får inte slå så slarviga passningar.

– Vi tappar bollen för enkelt. Det får inte hända på den här nivån, säger Pierre Bengtsson i halvtidspausen.

21-åringen fick sikta in sig och kunde vackert skruva in ledningsmålet i krysset.

Bara minuter senare var Belgien ytterst nära 2-0. Mittbacken Daniel Van Buyten skulle, helt fri vid bortre stolpen, bara nicka in bollen i öppet mål.