– Jag måste få smälta det här först, säger Sören Åkeby till C More.

Långt in på sommaren såg nykomlingen Gif Sundsvall ut att komfortabelt klara det allsvenska kontraktet.

Sen rasade allt.

Inte sedan den 19 augusti, på elva allsvenska omgångar,  har Sören Åkebys mannar tagit en trepoängare.

För att rädda sig undan kval i sista omgången krävdes seger mot Häcken samtidigt som Syrianska tappade poäng hemma mot Kalmar FF.

Men inget gick Sundsvalls väg.

Skyttekungen målskytt – igen

Efter en mållös först halvlek gav skyttekungen Waris Majeed Häcken ledningen med 1-0 i den 48:e minuten, hans 23:e mål.

Och en kvart senare kom dessutom dubbelt tunga besked från Södertälje där Dinko Felic och Sharbel Touma gjorde 1-0 och 2-0 för Syrianska i matchen som skulle komma att sluta 3-0.

Fredrik Holster kvitterade visserligen med ett fint distansskott men sedan avgjorde Tom Söderberg matchen med 2-1 för Häcken på hörnnick.