Slog Real Madrid på hemmaplan

Överraskningen Sevilla är upp på andra plats i spanska ligan.

Sevilla besegrade Real Madrid med 2-1.

Javier Chevanton gjorde segermålet i den 77:e minuten.

Barcelona blev därmed kvällens vinnare då de utökade ledningen i ligan efter lagets seger mot Sociedad med 1-0.

Toppmötet mellan Sevilla och Real Madrid var viktig för toppstriden i den spanska ligan. Real låg på andra plats i ligan inför matchen och Sevilla på tredje plats.

David Beckham har haft en motig höst men skruvade i alla fall in 1-0 för Real Madrid på en frispark i 13:e minuten.

Fyra minuter senare kom 1-1 genom den hete anfallaren Frederic Kanoute som satte returen från ett ribbskott. Javier Chevanton sköt 2-1 med en elegant cykelspark i den 77:e minuten. Sevilla tog över och vann rättvist. Dessutom tog de över andraplatsen från just Real Madrid.

Ronaldinho matchvinnare

Barcelona vann bara med 1–0 mot bottenlaget Sociedad på lördagskvällen. Ligaledarna tog ledningen genom Ronaldinho en kvart in i andra halvlek. Målet kom efter en crossboll från Ludovic Giuly och det var brassestjärnans elfte mål i La Liga den här säsongen.

Fem minuter före slutet fick Barcelona backen Silvio Sylvinho utvisad efter två gula kort men lyckades ändå hålla undan. Barcelona leder nu ligan med två poäng före Sevilla.