Dagens namn: Birgitta, Britta

Everton vände och vann – på en minut

Publicerad 2012-12-09

Dramatisk avslutning när Everton vann

Everton tog emot Tottenham i en viktig match i striden om Champions League-platserna.

Matchen verkade gå mot Spurs-seger, men två sista-minuten-mål gav hemmalaget en dramatisk seger.

Sedan 5-2-förlusten mot hatrivalen Arsenal har André Villas-Boas fått igång sitt Tottenham.

Den portugisiske tränaren verkar ha hittat hem taktiskt och under söndagen verkade man länge gå mot fjärde raka segern.

Med en kvart kvar av matchen sköt Spurs-anfallaren Clint Dempsey ett skott som styrdes på Everton-backen Sylvain Distins fot och över Tim Howard i målburen. 1-0.

Måltjuven slog till

Men Everton hade inga planer på att acceptera en förlust i dag.

I 90:e minuten dök Steven Pienaar upp och nickade in kvitteringen på ett inlägg från Seamus Coleman. 1-1.

Bara en minut senare smög måltjuven Nikica Jelavic fram och petade in bollen bakom en chanslös Hugo Lloris. 2-1 och drömvändningen på Goodison Park var ett faktum.

Segern innebär att Everton går förbi Tottenham i tabellen och tar den åtråvärda fjärdeplatsen på målskillnad – tre poäng bakom serietrean Chelsea med 29 poäng.

Där bakom jagar fortfarande West Bromwich Albion, West Ham och Arsenal.