”Vi har inte glömt den senaste matchen i Sverige”

Och man tänker göra det direkt mot Sverige på tisdag och samtidigt få revansch för VM-kvalet.

– Vi har inte glömt. Tisdag är payback-time, säger målvakten Robert Almer.

Vilt firande vid Österrikes mål.

Österrike besegrade Moldavien hemma på lördagskvällen.

Zlatko Junuzovic blev österrikisk hjälte med matchens enda mål i den 52:a minuten.

Därmed tog österrikarna sin sjätte seger på sju kvalmatcher och ryckte i tabelltoppen. Man behöver nu bara ta en ynka poäng på de tre återstående tre matcherna (Sverige borta, Montenegro borta, Liechtenstein hemma) för att ta en direktplats till EM.

Och man tänker ta den direkt på tisdag i Stockholm, vilket skulle betyda att Sverige tappar andraplatsen till Ryssland om Slutskijs gäng samtidigt besegrar Liechtenstein.

”Vi har inte glömt”

Österrikarna är nämligen ute efter revansch på svenskarna. Hösten 2013 spelade nämligen Sverige bort Österrike från Brasilien-VM i den näst sista kvalomgången på Friends Arena genom att vinna med 2-1.

– Vi har inte glömt förra matchen i Sverige. Tisdag är payback-time. Det vore ett perfekt tillfälle att bli EM-klart i Sverige, säger målvakten Robert Almer till Kronau Zeitung.

Han satte i går nytt österrikiskt rekord då han nu hållit nollan i 513 minuter i kvalmatcher.

– Rekordet är kul, nu ska jag se till att det blir ännu längre.

Är poängvissa

Det var Zlatan Ibrahimovic som sänkte österrikarna i VM-kvalet med sitt 2-1-mål i slutminuterna. Nu kan Zlatan missa matchen på tisdag.

– Sverige med eller utan Zlatan spelar ingen roll, säger flera österrikare kaxigt.

Den österrikiska truppen ska ha svurit en slags ed, en ”Rütlischwur”, inför matchen mot Montenegro förra hösten att man skulle gå genom kvalet obesegrade.

– Vi åker till Sverige och vi kommer ta poäng av något slag där, lovar nu lagkaptenen Christian Fuchs.

Gör man det har Sverige med största säkerhet plötsligt inte längre en EM-plats i egna händer.