Dagens namn: Birgitta, Britta

Nionde raka matchen utan vinst för Bajen

Uppdaterad 2015-07-07 | Publicerad 2015-07-06

GÄVLE/STOCKHOLM. Hammarby hoppades en nytändning – men fick nionde raka matchen utan tre poäng.

En som inte verkade imponerad:

Stockholmsrivalen Djurgårdens tränare och förre Gefletränaren Pelle Olsson som satt på läktaren och gäspade.

Hammarby avslutade våren med åtta raka matcher utan vinst – och hoppades att sommaruppehållet skulle göra gott.

Men när Stockholmslaget i dag mötte Gefle, som inlett allsvenskan starkt, tog det återigen stopp.

De båda lagen delade på poängen efter 1-1 och två snabba mål.

– Så länge vi spelar bra som vi gör i första halvlek är jag inte orolig. Vi vet att vi kan slå alla lag i allsvenskan om vi uppträder som i första halvlek, säger målskytten Nahir Besara.

Hemmalaget chockstartade matchen när David Fällman distinkt nickade in 1-0 på en hörna redan i den åttonde minuten.

"Sämsta halvlek"

Men Nahir Besara replikerade bara fem minuter senare när han kvitterade med ett läckert skott.

Den andra halvleken bjöd sedan inte på något vidare tempo och Bajen brände några fina lägen – något som verkade få Pelle Olsson att tröttna. Djurgårdentränaren och förre Gefletränaren fångades av tv-kamerorna när han gäspade riktigt ordentligt från läktarplats.

Till skillnad från både Hammarby och Gefle kunde Pelle Olsson och hans mannar fira en trepoängare i söndags efter 2-0 mot Örebro.

"Inte orolig för bottenstrid"

Efter dagens 1-1 är Hammarby elva i tabellen och har bara tre poäng ner till Örebro på kvalplats.

– Men jag är inte orolig för att hamna i någon bottenstrid, vi har för mycket kvalitet i det här laget. Alla lag har svackor, vi har haft en lite längre men det vänder. Det är jag säker på, säger Nahir Besara.

Gefle har däremot placerat sig i mittenskicket av tabellen.

Gefle

1. Emil Hedvall Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Passiv vid 1–1. Rejäl och säker i övrigt.

–––––––––––––––––

6. Jesper Florén Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Okej insats defensivt. Fyllde på framåt några gånger.

16. David Fällman Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Målnickare. Kämpade sedan hårt för att hålla ihop försvaret. En av planens bästa

29. Martin Rauschenberg Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kom snett några gånger i första och såg osäker ut. Bättre sedan. Rejäl.

14. Jens Portin Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Fick dålig hjälp och hade jobbigt mot pigg Söderqvist i första.