Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-09-24

Valencia klarade 1-1 i Barcelona

Toppmötet i La Liga mellan Barcelona och Valenica slutade oavgjort, 1-1.

Därmed är det knallhårt i tabelltoppen efter fyra omgångar med tre lag på tio poäng.

David Villa gav gästerna ledningen i den 17:e minuten. Fyra minuter senare var Vicente nära att utöka ledningen till 2-0 – men Valdés svarade för en fin räddning i Barcelonas mål.

Valencia hade kontroll på händelserna i den första halvleken. Barças bästa chans kom på en frispark från Ronaldinho som Cañizares tippade till hörna.

Strax före halvtid var det i stället Valencia som var ytterst nära att öka på till 2-0 – men Villas skott träffade stolpen hos Valdes.

I den andra halvleken bytte Barcelona in Iniesta och satte full fart framåt. Det gav utdelning direkt. I den 48:e minuten slog inhopparen till direkt på en nick från Eto'o och lämnade Cañizares utan chans.

Efter kvitteringen hade Barcelona initiativet och skapade flera chanser – utan resultat. Mot slutet säkrade Valencia hemåt och lyckades stå emot anstormningen.

Det oavgjorda resultatet innebär att det nu är tre lag på tio poäng efter fyra spelade matcher i la liga: Barcelona, Real Madrid och Valencia.

Söndagens nio matcher i den spanska ligan innehöll totalt tio röda kort. Två utvisningar drabbade dittills obesegrade Sevilla borta mot Atletico Madrid. Det gjorde att Maxi Rodriguez kunde göra två mål under matchens sista fem minuter och Madridlaget vände underläge till seger med 2–1.